Bilişim Teknolojileri Nedir Neleri Kapsar


 

Bilişim Teknolojileri Nedir Neleri Kapsar

Bilişim Teknolojileri bilginin toplanıp verinin gelişinde verinin merkeze gelip aktarımında ve verinin depolanmasında ,ağlar arasında veri yollayıp Transfer yapıp. Bilgisayara aktarılması dahil  bütün teknolojik aletleri kapsayan bir hizmet veren bir teknolojidir.

Araç arıza tanımlama cihazları

bu sistemler teknoloji çağına adapte olmuş araçlarda görebiliriz aracın hangi parçasına sorun olduğunu bize söyler sıkıntı olduğunu arızanın olup olmadığını gösteren bir cihazdır

Sunucu Bilgisayarları

 

Bu alet ise Websitelerini internet ortamına yükleyip açmasına yarıyor bunlar arasında  oyunlar internet gereken bütün araçların ana gerekenidir sunucu veri akışını sağlayıp sisteme giren herkese web sayfasındaki içeriği gösterir.

Tomografi Cihazları

bildiğimiz gibi teknoloji çağından etkilenmeyen çoğu şey kalmadı bunlara hastanlerde dahil teknoloji ile erken teşhis olasılığı arttı tomografi cihazı vücutun ayrıntılı bir şekilde kağıda veya bilgisayara aktarılıp hastanın durumunu kolaylıkla analiz edilip teşhis koyulur

Sismograf Cihazları

Sismograf aletleri ise depremlerde önemli bir yeri mevcuttur bu alet depremin kaç şiddetinde olduğu merkezinin neresinde olduğu saat kaçta olduğunu 7/24 takip ederek depremin kaç şiddetinde ve merkezini anlayabiliyor.

Güvenlik sistemleri

Güvenlik sistemleri evleri yada iş yerlerini güvence altına almak için kullanılır bunlara örnek olarak kamera evin veya işyerinin 7/24 gözetlemesine olanak sağlıyor koyulan kameranın veri aktarımı sayesinde ne zaman isterse telefonundan yada bilgisayarından güvenlik sistemine bakabilmektedir.

Telefon ve Hat Santralleri

Telefonların veri akışını yapan düzenleyen bir araçtır

Öncelerinde manuel olarak aranmak istenen numara'nının manuel olarak insan eliyle bağlanabilmekteydi günümüzde otomatik olarak bağlanılarak büyük bir zaman kaybından  teknoloji sayesinde kurtulabildik  teknolojinin getirdiği yenilikler arasında yerini almaktadır

Bilişim teknolojileri kaça ayrılır diye kendimizi yormayalım teknoloji Geliştikçe bu da artacacaktır.
• Ağ İşletmeni
• Web Tasarım ve Programcılığı
• Veri tabanı ve Programcılığı
• Bilgisayar Teknik Servisi
• Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği

bilişim teknolojilerinin getiriği pozitif yanları
• Gelen parayı daha değerli kullanıp ofisin para havuzunu destekler
• İş tekrarını azaltır veri akışını stabil hale getirir ve zaman tasarrufu sağlar
• Kağıt kullanımı önemli bir ölçüde kısar
• Dökümanları yönetmede kolaylık sağlar ve iş maliyetlerini olabilidğince kısar
 

Bilişim teknolojinin zararları

Her yerde gördüğümüz gibi teknoloji hayatımızın içinde,  ancak teknolojik aletler bunların çoğu internet ağına bağlanmaları sebebi ile Virüs Ve Güvenlik açısından açıklar oluşturabilmektedir. Yani Wifi ağına bağlanmakta ve internetin pek çok  güvenliksiz alanında  ve her an virüs girebilmekte bunlar olduğu sırada biz fark etmemekteyiz. Bu yüzden teknolojinin dezavantajı da Güvenlik açısından açıklar oluşmaya müsait bir ortam oluşmasıdır. Peki bu dezavantajların kötü yanları nelerdir.
·        Kurulan yazılımların amaçları dışındaki alanlara ,hizmetlere erişimi büyük bir risk örnek olarak bir hesap makinesi ’nin kamera yada mikrofona erişmesine gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.Eğer ki bunlara erişim söz konusu ise yazılım telefon güvenliğinde bir açık olacaktır.
·        E posta adresimizdeki mailleri kontrol ederken önemli bir mail olduğunu düşünürseniz ekte bulunan Metin Dosyası , Pdf,Resim dosyasını açmadan önce adrese bakılır ve güvenilir olup olmadığı denetlenir.Aksi taktirde içine gömülmüş bir trojan varsa bilgisayara yayılabilir ve bir çok veriye erişim sağlar. 

İçeriğimizi Yorumlamandan Onur Duyarız.