3D Modelleme Nerelerde Kullanılır?

 3D Modelleme Nerelerde Kullanılır

3D Modelleme Nerelerde Kullanılır? Neden Kullanılır
gibi soruları yanıtlayacağımız makalemize Hoşgeldiniz. 3D Modelleme Nedir adındaki yazdığımız makalede Genel olarak siz değerli okuyucularımıza bilgi vermiştik.

Bugünkü konumuz olan 3D Modelleme Nerelerde Kullanılır da ise günlük hayatımızdan örnekler vereceğiz.
Önceki makalemizde Yer verdiğimiz Blender adlı uygulama 2002 yılında geliştirilmeye başlandı. İlk sürümü 2002 yılında piyasaya sürüldü ve yoğun ilgi topladı. Bilgisayar sistemlerinin bir arayüze sahip olması ve artık daha işlevsel olduğu dönemde 3D Modelleme kullanılmaya başlandı.

Kullanımın ardından insanların yaptığı modelleri çıktı alacağı ve nasıl kullanacağı hakkında bilgi sahibi olmaması akıllara şu soruyu getirdi.3D Modelleme Nerelerde Kullanılır bu sorunun cevabının bulunması pek uzun sürmedi.

Genel olarak yapılan çizimleri gerçek hayata geçirmek üzere belirli yöntemler kullandığı. Plastik,Metal vb. maddeler çeşitli araçlar yardımı ile işlenerek 3D Modelin yapısını aldı.

Uzun süreler işleyiş bu şekilde ilerledi. 3D Yazıcılar önceki zamanlarda çok büyük maliyetlere sahip oldukları için erişimi bir hayli zordu. Teknolojinin gelişmesi ile de şuan ki günlük hayatta kullanmış olduğumuz 3D Printer (3D Yazıcı)
ortaya çıktı.

3D Modelleme Nerelerde Kullanılır?
Bu yazıcılar günlük hayatta kullanmış olduğumuz Klasik yazıcılardan farklı olarak Z ekseninde işleme yapabilmesi ile öne çıktı. Önceden sadece 2 Boyutlu bir şekilde kullanılan Yazıcıların 3 Boyutlu bir şekilde işleme yapabilmesi büyük bir merak uyandırdı.

3D Yazıcılar kullanımı gereği birçok maddeyi istenilen şekilde çıktı alınabilmesine olanak sağlamaktadır. Bu yazıcılar sayesinde 3D Modelleme Nerelerde Kullanılır sorusu geniş bir sektör haline gelmiştir.


3D Modelleme Nerelerde Kullanılır?


  • Mimari Modelleme
  • Karakter Tasarımı
  • Baskı ürünleri Hazırlamak
  • Dijital Ürünlerde
  • Film ve Oyun Sektöründe
  • Ultra Gerçekci Görünüm Gerektiren Uygulamalarda
Yukarıda Belirtmiş olduğum alanlarda kullanılmaktadır. Bugünkü Yazımda 3D Modelleme Nere
lerde Kullanılır?
sorusunun yanıtlarını size aktarmaya çalıştım. Siber Günler Dileriz.

İçeriğimizi Yorumlamandan Onur Duyarız.