Siber Güvenlik Uzmanı Nedir? Nasıl Olunur 2021

Siber Güvenlik Uzmanları Nedir? Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız, sizde yazımıza davetlisiniz.

 


Siber Güvenlik Uzmanı Nedir?

Siber Güvenlik uzmanı son yıllarda sıkça duyulmakta olan bir ifadedir. Kelimeler olarak incelemek gerekirse Siber kelimesi :Gerçek olmayan sanal anlamında kullanılmaktadır .
Genellikle bilişim sektörü ile ilişkilendirilebilir.
Güvenlik kelimesi ise uzun yıllardır kullanılmakta olup. Herhangi bir değerli içeriği belirli risklere karşı korumak için Oluşturulan sisteme verilen addır.

O halde Siber Güvenlik kelimesi Sanal Dünyada değerli sayılabilecek Nesneleri belirli risklere karşı korumak için kullanılan bir kelimedir. Bu kadar yaygın olan bir ağ olan internet zamanla sirkülasyon sebebiyle ciddi bir alan haline gelmiştir . Alanın içeriğinde de değerli bilgileri korumak için bu uzmanlara ihtiyaç duymaya başladık.

Eğer bu uzmanlar olmasaydı şuan Web dünyası bu kadar gelişme kat edemezdi.
İnsanlar özel şeyler paylaşması sebebiyle gelişmiş olan internetin Güvenliği , Siber Güvenlik uzmanları sayesinde Yürütülmekte.

Nasıl Siber Güvenlik Uzmanı Olabilirim?


Siber Güvenlik uzmanları genellikle bakıldığı zaman Üniversite hayatından öncede bu sektörde yer almış yada yer almaya hazır kişilerdir.

Üniversite’de bilgisayar mühendisliği okumak Bilgileri arttıracak ve Ağ güvenliği alanında Uzmanlaşmasına olanak sağlayacaktır.

Fakat üniversite okumadan sektörde Ön Plana çıkmış kişilere bakıldığı zaman genellikle kendilerini evde geliştirmiş kişiler olmakta. Bu kişiler belki de öğrenim görmeden çok büyük işler, paralar kazanmış yada Kazanıyor.

Genellikle bu kişiler Çeşitli Firmalarda Server, Bilgisayar, Veri tabanı güvenliği için bulundurulmakta .
Veri merkezlerinde olası Bir Ddos Saldırısında kişiler ,
Verilerin güvenliği ve Zararın minimuma inmesi için müdahale etmekteler. Firmalarda çalışmak istemeyen Siber Güvenlik Uzmanları ya da Beyaz Şapkalı Hacker lar Nasıl Kazanç Sağlıyor. Eğer Açık aramada belirli bir düzey bilgiye sahipseniz BugBountry tam size göre bir alan. Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur adlı makalemizde daha fazla detaya sahip olabilirsiniz.



Siber Güvenlik Uzmanı Türleri


Siber Güvenlikte Şapkalar Nedir


Günlük Hayatımızda karşılaşmış olduğumuz Beyaz Şapkalı, Gri Şapkalı, Siyah Şapkalı gibi terimlerin kullanım amacı nedir? işte cevabı bu başlıkta.

Günlük hayatımızda Siber Güvenlik ile ilgilenmeyen insanların da duymaya başladığı bu terim
aslında kişilerin çalışma alanlarını ifade ediyor. Renklerin insanlar üzerinde çağrışım yaptırması ve buna göre anlam yüklenmesini açıklamakta . Detaylı anlatılması gerekirse Kullanılmış olan Renkler günlük hayatımızdaki tasfirleri ile aynı İşte ayrıntılar ;

Aslında şapkalar bütün durumu net bir şekilde açıklıyorlar. Günlük hayatımızda Kullanılan Beyaz renk Temizliği saflığı, Gri renk ise orta da bir davranış gösteren, Siyah İse Karanlığı ifade etmekte.

Bütün bu Şapkaların Açıklaması kısa ve net olarak bu başlıkta belirttiğimiz gibi. Bu renkler sayesinde insanların çalışma alanları da açıklanmaktadır.




Siber Güvenlik Uzmanı Maaşı

Siber Güvenlik Uzmanı Maaş bütün meslek dallarında olduğu gibi Maaş bakımından bilgi istenen bir meslek dalı. Maaşlar ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz makalemize bakabilirsiniz.

Siber Güvenlik Uzmanları Ne Kadar Maaş alır? Nasıl Kazanç Elde Eder? gibi sorular çok sık meslek dallarını incelediğimizde sorulan sorular içerisinde yer almakta . Siber Güvenlik Uzmanları Ne Kadar maaş alıyor? inceleyelim.


Siber Güvenlik Uzmanları'nın kazançları incelememiz gerekirse Çalışma Stiline Göre İncelemek daha doğru olacaktır. Siber Güvenlik Uzmanları'nın Freelancer yada Tam zamanlı çalışması gelir üzerinde etki sahibi olacaktır.

Freelance

Sebebi ise Bir Freelancer çalışanın birden fazla destek vereceği sistem olacağından dolayı daha büyük meblağlar kazanabilir . Daha fazla çalışma saati olacağından dolayı daha fazla iş yükü oluşacak, ancak kazanç bakımından da gözle Görülür fark olmayacaktır.
Sistemlerin sürekli kontrol edilmesi ve Verilerin takip edilmesi ile bir çalışma saati olmadan çalışacaktır.

Tam Zamanlı

Tam zamanlı çalışacak kişi ise belirli saatler arasında tek bir projeye yada sisteme destek olacaktır . Bu sebeple Freelance çalışma stiline göre gelir olarak benzer gelirler kazanacağını belirtmekte fayda var.



Bug Bountry Nedir


Bug bountry Kelime analizi olarak yapılırsa . Bug kelime anlamı olarak yapımcıların ürettiği Program, Kod,Oyun gibi alanlarda Farkedilmeden Programda bir hata bulmak ve bu hatayı avantaja Çevirmek anlamına gelir.
Bountry ise bir şeyi almaya Hak kazanmaktan gelir. Kelimeye bakıldığı zaman BugBountry Bug bulup ödül almak denebilir. Asıl amacı şirketlerin kendi güvenliklerini arttırmak için ve ileride farklı sorunlara yol açmaması için başlattıkları bir programdır. Bu program sayesinde Siber Güvenlik Uzmanları çeşitli sitelerde buldukları açıkları şirket yönetimiyle
iletişime geçerek açıkları belirtip şirketlerin onları ödüllendirmesi temeline dayanır. Bazı şirketler açığın çeşiti,Risk durumu gibi etkenleri değerlendirerek Açığı bulan kişiyi ödüllendirir Yada Hall Of Fame ile ödüllendirilirler.

Hall Of Fame Nedir


Hall of Fame kelime analizi yapılmasını gerek olmadan Onur Listesi Anlamında kullanılır . Onur Listesi açık bulunan Sistemin yapımcı şirketi tarafından oluşturulan Ödül anlamında bir Listedir burada açıklardan en çok taktir edilen
kişilerin Nick Name leri yer alır.Bu listenin bir önemli kısmıda Kişilerin bu sektörde bulundukları süre zarfı boyunca Bu Listede yer almalarını Referans olarak kullanabilmeleridir.


Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar

Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar ya da başka bir soru ile Siber Güvenlik Uzman Nasıl Çalışır bu sorular meslek hakkında bilgi toplayan yeni kişiler için önemli bir soru haline gelmektedir.
Geçelim Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapıyor?


Yukarıda metinde belirtmiş olduğum üzere Siber Güvenlik Uzmanları mesleki olarak belirli sistemlerin veya verilerin Siber ortamdaki güvenliği ve sağlığını en iyi şartlarda tutmak ile görevli kişidir. Bu kişiler sayesinde kullanmış olduğumuz dijital ortam verilerinin güvenliği sağlanır ve bize en güvenli ortamı sağlamaya çalışırlar. Büyük Projelerin olmazsa olmazı olan Siber Güvenlik Uzmanları büyük Projelerde büyük rol oynayan kişilerdir.
Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar konusu hakkında daha fazla bilgiye erişmek isterseniz Makalemize Bakabilirsiniz. Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar




Siber Güvenlik Uzmanı Özellikleri

  • Siber Güvenlik Uzmanı olan kişiler büyük Sunucu ve Sistemlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmalı.
  • Kod yazmayı ve incelemeyi sevmeli.
  • Uzun Süreler Bilgisayar Başında kalabilmeli.
  • Yeni Gelişmeleri Takip ederek oluşabilecek açıkları aramalı.

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur? bu sorunun cevabını sizlere bu başlık altında aktaracağım.
Siber Güvenlik Uzmanı olmak için öncelikle temel seviye programlama dili bilinmesi gerekmektedir. Sebebi ise sistemin işleyişi ile ilgili bilgi sahibi olması ve Sistem hakkında bilgi sahibi olması beklenmektedir.
Bu sayede sistemde oluşabilecek güvenlik açıklarını kapatma da avantaj sağlayacaktır.


Siber Güvenlik Uzmanı Nedir Kısaca

Siber Güvenlik Uzmanı dijital dünya da çalışmakta olan sistemlerde oluşabilecek olan güvenlik açıklarını denetlemek ve oluşabilecek açıkları kapatmak ile sorumlu kişilere verilen addır. Siber Güvenlik Uzmanları büyük sunucular ve web sistemleri'nin güvenliklerini sağlar.


Kriptografi Nedir

Kriptografi genellikle değerli veriler , şifreler gibi dosyaların anlaşılmasını zorlaştırmak ve güvenliğini arttırmak amacı ile kullanılmaktadır. Amacı güvenliği arttırmak olan bu şifreleme türü anlaşılması ve çözümlenmesinin zor olmasıyla bilinen yaygın bir şifreleme türüdürü.

Makalemizi okuduğunuz İçin Teşekkür Eder Siber Günler Dileriz.


İçeriğimizi Yorumlamandan Onur Duyarız.