Yazılım Dili Nedir

Kod Satırı
 

Yazılım Dili Nedir

Günümüzde gelişmekte olan teknoloji ile hayatımızda büyük bir yer alan Yazılım Dili önemli bir yer almıştır. Bu diller bazen Programlama Dili bazen de Yazılım Dili olarak belirtilmektedir.

Günlük hayatımızın kolaylaşmasında büyük yer sahibi olan bu diller , farklı sektör alanlarında kullanılmaya başlanmıştır.

Bu kullanım farklı sektör çalışanları tarafından ilgi bir hayli artınca artık akademik anlamda .Çalışmalara başlanmıştır. 1833 Yılında başlayan Bilgisayar serüveni günümüzde büyük bir çağ atlayarak devam etmektedir.

İlk zamanlar 1 ve 0 ile başayan bu serüven zaman la küçük cümlelere , ardından büyük dillere ve ilerleyen zamanlarda büyük kütüphaneler haline gelmiştir. İlk zamanlarda bu yapıların öğrenilmesi için büyük gereksinimler gerektiriyordu .

 Artık temel seviye İngilizce bilen bir kişinin bile bu dilleri Kullanabilmesi ve kendi ihtiyaçlarına yönelik Yazılımsal çözümler oluşturabilmektedir. 

Bu oluşum sayesinde teknoloji'nin gelişimi de bir hayli hızlanmıştır. Yazılım Dilleri ya da farklı ismiyle Programlama Dilleri ilk zamanlarda çok az sayıda . İken günümüzüde birçok programlama dili ve bu programlama dillerin de kullanımı kolaylaştırmak amacı ile Kütüphaneler oluşmuştur.

Bu kütüphaneler sayesinde bir işlemi yapmak isteyen birçok insan;

aynı kod satırları ile uğraşmamak için ortak bir kütüphane oluşmuştur. Bu kütüphane sayesinde kod satırları azalıyor ve kütüphane sayıları artmaktadır. Eğer Yazılıma yeni başlamış iseniz bu kütüphaneler sizin için büyük bir yardımcı olacaktır, Kullanmakta fayda var. 

Ülkemizde Yazılımın önemini açıklayacak bir sözü detay olarak bırakmakta fayda var.

Yazılım Öğren Yeğenim.

Algoritma Nedir

Algoritma günümüzde yazılıma yeni başlamış insanlara Programlama Dili işleyişi ile ilgili temel yeteneği kavramalarını sağlar. Algoritma anlatımı yapılırken günlük hayattan alıntılar verilerek adım adım bir işi yapmayı gösterir. Bu sayede Programlama Dili mantığı kişilerin anlamasında yardımcı olur.

Algoritma öğrenimi programlama diline başlamak isteyen kişiler için iyi bir temel atmak amacı ile önem taşır. Algoritma oluşturulamaması durumunda kod bilgisinin bilinmesi pek etkili olmayacaktır.

Örnek Algoritma

Örnek Bir Algoritma'yı sizlere aktarayım. Klasik olarak bir kişinin

Verilen İki sayının toplanıp kullanıcıya yazdırılması Algoritmasını aktardım.

1-) Başla

2-) İlk olarak Kullanıcıdan Sayı İstenir.

3-) Ardından İkinci Sayı İstenir.

4-) Kullanıcı'nın verdiği sayı toplanır.

5-) Toplanan Sayıda ki Sonuç Ekrana Yazdırılır.

6-) Bitir.

Algoritma



Sözde Kod Nedir

Sözde Kod kelime anlamı gereği Sözde yani gerçek olarak kullanılmayan ancak mantık yürütmek amacı ile kullanılan kod' a verilen addır. Bu sayede kod kolay bir şekilde mantığı oluşturulur ve. Kodlanır bu sayede adımlar daha kolay olabileceği için yeni başlayan kişiler için destekleyen bir unsur.



Programlama Dili Nedir Kısaca

Programlama Dili günlük hayatımızda kullanmış olduğumuz birçok Teknolojik Cihaz'ın işleyişinde önemli bir rol oynar. Önemli ve kullanıcıya donanımların kullanıcının kullanabileceği bir arayüz ve yönetmeyi sağlarlar. Programlama Dilleri oluşturulma amacı ile İngilizce dilinde yazılabilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Programlama Dili Öğrenmek Zor mu?

Programlama Dili Öğrenme'nin zor olduğu 1900 yıllarda zor olarak gösteriliyordu. Ancak günümüzde kaynak olarak yaygınlaşması ve dillerin artık daha kolay ve anlaşılır olması Öğrenmeyi kolaylaştırılıyor.

En Kolay Programlama Dili Hangisi

En kolay Programlama Dili olarak genellikle Python gösterilir. Hem Syntax yapısı hem de anlaşılır olması açısından Pyhton Programlama Dili önerilebilir.

Yazımı okuduğunuz için Teşekkür Eder Siber Günler Dilerim.



 

İçeriğimizi Yorumlamandan Onur Duyarız.