Yapay Zeka Tarihi Ve Merak Edilenler

 

Yapay Zekâ Nedir

Geleceğin en önemli alanlarından birisi olarak Görülen Yapay Zekâ hakkında büyük devletler ve şirketler büyük yatırımlar ve Ar-ge çalışmaları yürütmeye başladılar. Bu çalışmaların ilerleyen yıllarda büyük yankılar uyandıracak bir alan olduğu öngörülüyor. İzninizle Yapay Zekâ teriminin gelişimini inceleyelim.

Yapay zekâ kelimesi İlk defa İngiltere’de 1956 yılında bir konferans sırasında ortaya atılmıştır. Kelime anlamı olarak İnsan tarafından üretilmiş bir Beyin anlamına gelmektedir. Ortaya atılış amacı olarak İnsanların etkisine ve yardımına ihtiyaç olmadan kendi kendini devam ettirebilen ve oluşabilecek sorun ve ihtiyaçları kendi düşünceleri ile çözüm üretebilecek bir beyin anlamında kullanılmıştır.

 Herhangi bir etki olmadan kendi düşünce ve görüş sahibi olması amacı ile ortaya atılan bu terim Sinema sektörünün gelişmesi ile daha da büyük bir kitleye ulaşmıştır. Sinema sektöründe bu terim ile ilgili yapılan birçok film, Robotların insanlar tarafından geliştirilmesi kontrolden çıkarak insanların yaşamını ve egemenliğini tehdit ettiği büyük filmlere konu olacak kadar insanlarda korku kaynağı olmuştur. Bu sebeple bu fikir hakkında Teknoloji ile ilgilenen insanlar tarafından büyük bir korku olarak görülmese de diğer kitleler tarafından olumlu bir yaklaşım sergilenmemektedir

. Olası bir kontrol dışı durum olması durumunda Yapay Zeka’nın oluşturabileceği tehlikeden dolayı günümüze kadar yavaş bir şekilde gelişim sergilemesinin büyük bir sebep kaynağı oluşmuştur. Yaoay Zekaların oluşumu sebebi ile Herhangi bir tehdit unsuru olmaması için Genellikle Siber Güvenlik Uzmanları tarafından sistem zafiyetleri test edilir. Bu sayede sistem güvenli kalır.


Yapay Zekâ Mühendisliği Nedir

Yapay Zekâ mühendisliği gelişimine yeni başlamış olan Mühendislik dallarından birisidir. Yapay Zekâ üzerine çalışmalar yapmayı amaçlayan bu meslek dalı, ülkemizde pek ön planda olmasa da küresel dünyada çok büyük yatırımların yapıldığı ve insanların bu alanlarda yüksek öğrenim ve akademik çalışmalar hızlı bir şekilde ilerlemekte

. Büyük devletlerin bu sektörde yatırımlar yapması ve akademik eğitimlere önem vermesi büyük bir büyüme gösteren bir sektör olduğunun büyük bir kanıtı. Büyük Dünya devletlerinin sektörün önemini anlaması dolayısı ile büyük bir beyin göçü başladı büyük şirketlerin özellikle silikon vadisinde Beyinsel, Sinirsel alanlarda çalışma yapılması Yapay Zekanın başkenti haline gelmesini sağladı. Eğer yapay Zekâ ile ilgili kariyer planlamasında Bu detayları dikkate almanızı öneririz.

 

Yapay Zekalar Büyük Bir Risk Mi?

Bu soru günümüzde çok fazla sorulan ve genellikle filmlerden etkilenmiş insanlar tarafından görülmektedir. Teknoloji gelişmeye başladığında artık bilimkurgu filmleri daha da ön plana çıktığında filmlerde benzeri senaryolar oluşmuştur. Bu senaryolar sebebi ile Yapay Zekalara karşı bir ön yargı oluşmuştur. Yapay Zekaların gelişim sürecine bakılırsa bir çocuk gibi gelişmektedir. İlk olarak öğrenir ve ardından bu öğrenimleri geliştirir.

 

Yapay Zekâ Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yapay Zekâ Tehlikeli mi

Bu soru günümüzde çok büyük bir soru ve endişe sebebi. Genellikle Yapay Zekânın kontrolden çıkması vb. gibi durumlardan dolayı oluşabilecek tehlikeli bir durum gibi düşünülüyor. Ancak bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz gibi gözüküyor. Kim bilir belki bir gün Yapay Zekalar hayatımızda Önemli yer alır.

Yapay Zekalar Gelecekte Ne Durumda Olacak

Günümüzde kullandığımız cihazlarda ve belirli sitemlerde bir çeşit algoritma bulunmaktadır. Bu algoritmalar kişilerin davranışları, edindiği bilgiler vb. durumları inceleyerek kendini geliştirir veya kendini geliştiren kişilere verileri iletir. Bu sebeple Yapay Zekaların şuanki durumu da göz önünde bulundurulursa Yüksek ihtimal olarak Yapay Zekalar artık büyük dostumuz olacak gibi görünüyor.

 

Yapay Zekâ ve Kariyer

Yapay Zekâ konusunda kariyer yapmak şuan için çoğu kişi tarafından tercih edilmese de gelecek yıllarda daha da popüler olacak bir alan olacağı öngörülüyor. Sebebi ise şuan ki teknolojinin gelişim hızı ve kullandığımız sistemler Yapay Zekaların toplumsal bir ihtiyaç olabileceği ve günlük hayatımızı daha kolay bir hale getireceği gerçeği

Evet bu sebeple Kariyer planlaması yaparken Yapay Zeka teknolojileri ve Yapay Zekalar ile ilgili detayları da kariyer planlamasında etkin bir rol oynayacaktır Araştırmak ta fayda var kim bilir belki gelecekte İyi bir konumda olabilirsiniz.

 

Yapay Zekâ Mantığı Nedir

Yapay Zekaların amacı insanların beyinleri gibi çalışan, kendi kendini idare edebilen ve insanların üzerindeki yükü almayı amaçlayan sistemlere Verilen addır. Yapay Zekalar kullanılmasındaki büyük amaç insanların yapması gereken sorumlulukları karşılamak ve oluşabilecek sorunları kendi zekası ile giderebilmektir. Bu amaca yönelik çalışmalar sürmekte ve son yıllarda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.


Yapay Zekâ Neyi Amaçlar

Yapay Zekaların en büyük amaçlarından birisi insanların üzerindeki yükü almak ve daha kolay bir yaşam sunmalarını sağlamaktır. İnsanların sorumluluklarını Yapay Zekâ sayesinde azaltmak ve daha az maliyet ve daha az hata ile amaçlanan hedefe ulaşmaktır. Bu sebeple Yapay Zekâ büyük bir ivme ile gelişimine devam etmektedir.

İçeriğimizi Yorumlamandan Onur Duyarız.