Büyük İşler Başaran Kişi Girişimci Nedir 2021

 

Günümüzde birçok büyük Projenin başlamasını ve gelişim sürecini incelemeyi çoğumuz sever. Bu projelerin serüvenini incelemek kendi girişimlerini ve projelerini hayata geçirmek isteyen insanları projelerini hayata geçirmeden önce planlamasında önceki girişimlerde yapılan hataları yapmamak ve daha kısa sürede başarıya ulaşmayı hedefleyen insanlarda Yol gösterici olarak kullanırlar.

Bugünkü yazımızda sizi bu terimler ile tanıştırmaya ve bilgi aktarımı yapacağız izninizle makaleye geçelim.

Girişimci Nedir

İlk terim olan girişimci bir sektörde çok büyük çaplı işler yapmış insanlarında, Çok küçük çaplı girişimler yapmış olan insanların ortak noktasıdır. Girşimde asıl amaç insanların hayalinde hedeflediği işi ve büyük servetleri kazanmasını sağlamaya çalışan insanlardır. Girişimcileri ileri zamanlarda yapacağı işleri kazanacağı Maddi Ve Manevi kazançları düşünerek işine dört elle sarılmaktadır bu sayede Girişimci insanların çalışma azmi ve emeği hedefe varana kadar sonlanmayacaktır.

 

Girişimci Özellikleri

Girişimci insanların genellikle diğer insanlar tarafından daha hayalperest ve gerçekçi olmadıkları düşünülmektedir. İnsanların hayallerini çok doruk noktada ve olma olasılığının düşük olduğunu düşünen diğer insanlar aslında bu kişilerin hayallerinden beslendiklerini pek anlamazlar fakat Girişimcilerin yaptığı Girişimler meyve vermeye başladığı zaman başaracağını biliyordum, ve buna benzer sözler sarf eder. Bu sebeple girişimcilerin diğer insanlardan etkilenmemesi ve motivasyonunu düşürmemesi adına girişimcilik hikayelerini izleyerek bu durumdan kendi çalışma azmini ve gelecekteki artmış hayat standartları düşünerek Motive Olurlar. Girişimcilerin özelliklerini listelemek gerekirse Alttaki Maddeler bir girişimcinin olmazsa olmazı.

·        Hayal Kurmaya Meğilli İnsanlar olmalı

·        Oluşabilecek olumsuzluklara karşı daha dirençli olmalı

·        Azimli Olmalı

·        Heyecanlı Olmalı

·        İnatçı Olmalı.

·        Hatalarından Ders Çıkarabilmeli.

·        Takım Çalışmalarında Yer alabilecek yeteri kadar uyumu sergilemeli.

 

 

Sosyal Girişimcilik Nedir

Sosyal Girişimcilik kelime anlamı olarak anlaşılacağı üzere Sosyal yani çevre ve insanlara duyarlı iletişim kurabilen ve geri bildirim alabilen ve toplumdaki sosyal sorumluluğunu yerine getirebilen insanların yaptığı girişimlere verilen isimdir. Bu girişimler Projenin gelişiminde ve oluşumunda yer alan insanların Projenin kazandırdığı Maddi ve Manevi kazançlardan herhangi bir hak olmadan toplum yararına yapılan projelere verilen addır. Bu projelerde amaç toplumdaki sorun ve ihtiyaçları onarmak temel hedeftir. Kişisel Çıkarlar Değil Toplumsal Çıkarlar Önemlidir. Kişiler Projeden Gelen Kazançlardan herhangi bir fayda sağlamazlar.

 

Nasıl Girişimci Olunur

Girişimci olmak demek büyük maliyetler ile büyük işler yapmak anlamına gelmemektedir.

Büyük girişimcilerin girişimlerinin büyük olmasının sebebi küçük işlerle büyümeleridir.

Bu sebeple girişimci olmanın en temel özelliği büyük veya küçük bir hayalimizi maddi ve manevi olarak hayata geçirmektir. Bu sayede bir girişimci olarak daha büyük hedefler ortaya koyabilirsiniz bu sayede hem hayallerini hemde amaçlarımızı bu zorlu yoldan geçerek hayata geçirmektir. Bugünkü yazımızda Girişimcilerin Ne olduğu ve Özellikleri hakkında bilgilendirmeye çalıştım Teşekkürler İyi Çalışmalar.

 

 

 

 

İçeriğimizi Yorumlamandan Onur Duyarız.